Het maatschappelijk werk op scholen ( MWS).

Uw school heeft de beschikking over maatschappelijk werk. Het maatschappelijk werk is bedoeld ter ondersteuning van ouders en / of kinderen rondom hun welzijn, zodat uw kind en u zo goed mogelijk kunnen functioneren.

Kinderen kunnen om allerlei redenen (tijdelijk) niet lekker in hun vel zitten, zoals:
  • pestproblematiek
  • uit elkaar gaan van hun ouders/ verzorgers
  • ziekte of het overlijden van een dierbaar iemand

Maar ook u kunt in uw dagelijks leven tegen zaken aanlopen die ervoor zorgen dat u uit balans raakt of dreigt te raken en die ook invloed hebben op uw kind(eren).
Bijvoorbeeld:
  • opvoedingsvragen
  • financiŽle zorgen
  • relationele problemen of echtscheiding
  • rouw- en verliesverwerking

Soms helpt het om gewoon even met iemand te kunnen praten zodat je je hart kunt luchten en andere keren is er meer ondersteuning nodig. Afhankelijk van uw vraag kan er een afspraak worden gemaakt op school of in de thuissituatie. Het maatschappelijk werk is goed op de hoogte van de regelgevingen en de mogelijkheden in de gemeente Heerlen. Samen met u wordt naar de best passende oplossing gezocht  en daar waar dat nodig is zullen wij u doorverwijzen naar de juiste instantie.

Het maatschappelijk werk gaat  zorgvuldig om met de privacy van u en uw kind.

Als ouder kunt u zelf contact met mij opnemen of u kunt een afspraak met mij maken via de leerkracht of intern begeleider van school.

Met vriendelijke groet,

Mw. Irene Conjaerts